MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Radomska Klasa B. Jaguar Wolanów kontra KP Stanisławice. Zdjęcia z trybun i video

Radomska Klasa B. Jaguar Wolanów kontra KP Stanisławice. Zdjęcia z trybun i video

Gorączka sobotniej nocy w koszalińskiej "Prywatce". Tak bawili się mieszkańcy

Gorączka sobotniej nocy w koszalińskiej "Prywatce". Tak bawili się mieszkańcy

Polecamy

Otwarte Mistrzostwa Warmii i Mazur – ogólnopolski, amatorski turniej tenisowy w Bartą

Otwarte Mistrzostwa Warmii i Mazur – ogólnopolski, amatorski turniej tenisowy w Bartą

Lidzbark Warmiński zyskał ciepło z odnawialnych źródeł energii

Lidzbark Warmiński zyskał ciepło z odnawialnych źródeł energii

Olsztyn: Zarzuty i wniosek o areszt dla sprawcy karambolu na Bałtyckiej

Olsztyn: Zarzuty i wniosek o areszt dla sprawcy karambolu na Bałtyckiej