MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Dzielnicowi z Szamotuł zatrzymali złodzieja torebki! Grozi mu nawet 8 lat więzienia

NOWE
Dzielnicowi z Szamotuł zatrzymali złodzieja torebki! Grozi mu nawet 8 lat więzienia

"Nie pozwól im się zgubić". Bezpieczeństwo dzieci priorytetem w sezonie letnim!

"Nie pozwól im się zgubić". Bezpieczeństwo dzieci priorytetem w sezonie letnim!

Polecamy

Zmagania średniowiecznych rycerzy w bitwie o Grądy

Zmagania średniowiecznych rycerzy w bitwie o Grądy

Pisz: 35-latek zatrzymany za groźby i narkotyki

Pisz: 35-latek zatrzymany za groźby i narkotyki

Będzie wsparcie na walkę z nadwagą i otyłością dzieci w regionie

Będzie wsparcie na walkę z nadwagą i otyłością dzieci w regionie