MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i...
fot. Fudio/Getty Images

Kto nie może sięgać po imbir? Te osoby powinny zrezygnować z herbaty z imbirem i syropów z tą przyprawą. Kluczowe jest dawkowanie

Jak jeść imbir? Łosoś iimbirowo-miodowy

Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i mięs w stylu azjatyckim. Do soku wyciśniętego ze startego miąższu wystarczy dodać sos sojowy, miód, sok z cytryny lub ocet ryżowy i przyprawy, np. pieprz. Jako składnik takiego sosu do pieczenia sprawdzi się także sok z pomarańczy.

Zobacz również

Wioślarka Katarzyna Wełna: Od 11. roku życia wiedziałam, że chcę pojechać na igrzyska

Wioślarka Katarzyna Wełna: Od 11. roku życia wiedziałam, że chcę pojechać na igrzyska

Szalony pomysł transferowy Legii Warszawa! Uda się?

Szalony pomysł transferowy Legii Warszawa! Uda się?

Polecamy

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Międzynarodowy Dzień Pielęgniarek i Położnych

Międzynarodowy Dzień Pielęgniarek i Położnych

Piłkarskie Orły: Czwartoligowcy znów najlepsi na Warmii i Mazurach!

Piłkarskie Orły: Czwartoligowcy znów najlepsi na Warmii i Mazurach!